Fond

Sparing i fond kan være et godt alternativ til sparekonto, spesielt om du har tenkt til å la de stå en stund.

Mulighet for å få høyere avkastning på sparepengene dine, men det er også større risiko sammenlignet med en vanlig sparekonto.

Start fondssparing i nettbanken

(Velg «Spar i fond eller aksjer» i menyen til høyre når du er logget inn i nettbanken)

Sparing i aksjefond er å plassere pengene i mange aksjer samtidig, sammen med andre sparere. Dette minimerer risikoen i forhold til å handle enkeltaksjer. I tillegg har alle fond en profesjonell forvalter til å styre investeringene. Dette gjør at du ikke trenger mye forkunnskaper eller å holde deg oppdatert på hva som skjer på børsen og i markedet.

Sparing i fond bør være langsiktig. Har du en lang horisont på sparepengene kan fond historisk sett gi en høyere verdistigning for sparepengene enn i vanlig bankkonto. Men historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Det er også en mulighet for at avkastningen blir negativ på grunn av kursfall.

Sparebanken Øst tilbyr kjøp og salg av verdipapirfond gjennom Norne Securities. Der kan du velge blant mange fond fra ett utvalgt av kjente forvaltere som Alfred Berg Kapitalforvaltning, DNB Asset Management, Eika Kapitalforvaltning, Fondsfinans kapitalforvaltning, Holberg, KLP kapitalforvaltning, Odin Forvaltning og SKAGEN. 

Norne tilbyr også egne fondspakker satt sammen av andre fond.

Mer om fond Se fondsoversikt

Ulike måter å spare i fond

  • Akjseparekonto (ASK)
  • Individuell Pensjonssparing (IPS)