Billån

Kjøp drømmebilen med Norges billigste billån! Dittbillån.no tilbyr gebyrfritt* billån med effektiv rente fra 6,38 % med 50 % egenkapital.

Vi gjør det enkelt og billig å kjøpe bil – helt uten unødvendige kostnader.

Med billån fra dittbillån.no får du:

 • Norges laveste rente på billån
 • Elektronisk signering – sikrer rask prosess
 • Enkel og trygg finansiering
 • Et lån uten gebyr*

Søk billån hos dittbillån.no

*Forutsetter at du oppretter Avtalegiro eller eFaktura. I tillegg kommer tinglysingsgebyr på 1.280 kroner, fastsatt av staten.

Dittbillån.no tilbys av AS Financiering, et heleid datterselskap av Sparebanken Øst.

Kontakt dittbillån.no for spørsmål
E-post: kunde@dittbillån.no
Telefon: 40 00 22 59

Billånskalkulator – hva koster billånet?

I billånskalkulatoren vår kan du prøve deg frem med nedbetalingstid og egenkapital for å se månedspris og rente. Det er en enkel måte å se hvor mye lånet kommer til å koste deg i måneden.

Prøv billånskalkulator

I billånskalkulatoren kan du justere:

Pris Legg inn prisen på bilen du vil kjøpe, og se hvordan prisen påvirker månedsbeløpet. Står du mellom kjøp i ulike prisklasser? Ved å se kostnadene svart på hvitt blir det kanskje litt lettere å ta riktig avgjørelse.

Egenkapital Egenkapital er hvor mye oppsparte midler du selv stiller med. Hvis du har 50 % egenkapital får du vår aller beste rente!

Nedbetalingstid Du kan legge inn ønsket nedbetalingstid inntil 5 år. Da vil du se at kortere nedbetaling betyr høyere månedsbeløp, og justere deretter.

Bruk tid på å finne frem til den riktige balansen mellom pris, egenkapital og nedbetalingstid som passer best for deg og din økonomi.

Prøv billånskalkulatoren i dag!

Slik søker du billån

Det skal være ukomplisert å kjøpe bil. Vi tilbyr derfor en enkel og rask søknadsprosess.

Slik søker du, steg for steg:

 • Klikk på «Søk billån hos dittbillån.no»
 • Fyll ut skjemaet – du får svar i løpet av få minutter
 • Sjekk innboksen din – du mottar lånedokumenter på e-post
 • Signer elektronisk med BankID
 • Send oss signert kjøpekontrakt – du kan sende dokumentene på e-post eller ved å laste opp vedleggene til kontoen din, og gi oss beskjed når eierskifte er gjort.

4 grunner til å velge Dittbillån.no

Lurer du på hvorfor du skal velge oss? Her er fire fordeler kundene våre setter ekstra stor pris på når de skal kjøpe bil:

 1. Billån med Norges laveste rente
 2. Elektronisk signering
 3. Enkel og trygg prosess
 4. Gebyrfritt billån*

1. Billån med Norges laveste rente

Via dittbillån.no tilbyr vi Norges laveste rente på billån. Sjekk selv – på Finansportalen.no kan du sammenligne våre renter med andre aktørers renter. For å få innvilget lån hos oss må du ha minst 35 % egenkapital. Til gjengjeld får du et billån med landets laveste rente.

Lån med minimum 50% egenkapital

Nominell rente: 6,20 %
Effektiv rente: 6,38 %

Priseksempel: Lånebeløp kr. 150.000,- tinglysningsgebyr kr. 1.280,- nedbetalingstid 5 år, nom. rente 6,20 % eff. rente 6,38 %, månedlig terminbeløp kr. 2.939,- totalt innbetalt kr. 176.325,-

Lån med minimum 35% egenkapital

Lån med minimum 35 % egenkapital
Nominell rente: 6,45 %
Effektiv rente: 6,64 %

Priseksempel: Lånebeløp kr. 150.000,- tinglysningsgebyr kr. 1.280,- nedbetalingstid 5 år, nom. rente 6,45 %, eff. rente 6,64 %, månedlig terminbeløp kr. 2.956,- totalt innbetalt kr. 177.386,-

Prisene gjelder nye lån fra 21.02.2024.

2. Elektronisk signering

Du signerer enkelt lånedokumentene med BankID. Informasjon om hvordan du setter opp BankID med kodebrikke eller mobilapp finner du i nettbanken din, eller på BankID sine egne sider.

3. Enkel og trygg prosess

Når du signerer med BankID forteller du oss hvem du er, på en sikker måte. Du kan føle deg trygg på å søke og ta opp billån hos oss på nett.

4. Gebyrfritt billån*

Dersom du har Avtalegiro eller eFaktura slipper du å betale gebyr*. Det offentlige krever et tinglysingsgebyr på 1.051 kroner, men vi tar ingen andre gebyrer. Det er slik vi kan holde kostnadene på billånet nede.

Kan jeg få billån?

Det kan du helt sikkert! Vi vil at alle skal ha muligheten til å kjøpe seg drømmebilen. Under ser du hvilke kriterier som må oppfylles.

Krav for å få innvilget billån:

 • Minst 35 % egenkapital
 • Maks 5 års nedbetalingstid
 • Bilen du kjøper kan ikke være eldre enn 6 år

Hvor mye kan jeg få i billån?

Så lenge du stiller med egenkapital på minst 35 % kan du låne inntil 2.000.000 kroner. Du velger selv om du vil kjøpe en ny eller brukt bil, men husk at bilen ikke kan være eldre enn 6 år.

Forskjellen på nominell og effektiv rente

Blir du forvirret av de ulike rentene på billån? Her forklarer vi hva som er forskjellen på nominell og effektiv rente.

Nominell rente er rentesatsen før kostnader som gebyrer og andre utgifter er lagt til. Når aktører snakker om hvor lav rente de kan tilby, er det gjerne den nominelle renten som nevnes. Da er det viktig å huske på at den ikke gir hele bildet av hva du faktisk må betale.

Effektiv rente er nominell rente pluss gebyrer og andre kostnader. Det betyr at det er den effektive renten som påvirker månedsbeløp og totalbeløp, og at det er denne som forteller deg den faktiske prisen på lånet ditt.

I billånskalkulatoren vår kan du se at vi har liten forskjell mellom nominell og effektiv rente. Noe av grunnen til det er at du slipper gebyrer* om du inngår Avtalegiro eller eFaktura. Da blir det færre kostnader å legge til den nominelle renten, noe som gjør at den nesten blir lik effektiv rente.

Billån til alle typer biler

Vi vil at du skal kunne kjøpe drømmebilen din, og er her for deg. Hos oss kan du låne alt mellom 100.000 og 2.000.000 kroner. Det gir deg rom til å kjøpe drømmebilen i den prisklassen du ønsker.

Med lån fra oss kan du kjøpe akkurat den bilen du selv vil, enten det er en ny bil, brukt bil, elbil eller hybrid. Vårt eneste krav er at bilen ikke er eldre enn 6 år.

Bør jeg kjøpe ny eller brukt bil?

Far og datter smiler og gir tommel opp gjennom bilvindu
Følelsen av ny bil og god stemning blant store og små.

Er du blant dem som lurer på om du bør bruke billånet til å kjøpe ny eller brukt bil? Ofte vil privatøkonomien sette grenser for hva du kan kjøpe. Men selv om kjøpsprisen på en ny bil gjerne er høyere, kan det være mye å spare på å kjøpe nettopp en nyere modell. Her forteller vi deg om fordeler og ulemper med ny bil vs. bruktbil.

Fordeler med ny bil

En ny bil koster mer enn en brukt, men vil samtidig være rimeligere i drift. Med en ny bil kan det derfor være mye å spare fordi du slipper dyre reparasjoner de første årene.

Ulemper med ny bil

Nye biler synker mye i verdi etter bare to-tre år. Deretter vil verditapet flate ut. Har du kjøpt en ny bil til 400.000 kroner vil du derfor ikke få solgt den til samme verdi etter et par år, uansett hvor pent brukt den er.

Fordeler med bruktbil

Det er som regel billigere å kjøpe en bruktbil enn en ny modell. Men til gjengjeld må du nok betale mer for service og reparasjoner. Du slipper unna det verste verditapet hvis du kjøper en bil som er tre år eller eldre. Det betyr at du kanskje kan få tilsvarende pris hvis du en gang vil selge den.

Ulemper med bruktbil

Sannheten er at en bruktbil oftere må på verksted enn en ny bil. Alder på bilen, kilometerstand og bruk har mye å si for servicebehovet. De dyreste reparasjonene forekommer gjerne etter 100.000 kjørte kilometer. Det kan være ren og skjær uflaks som fører til dyr service.

For å få innvilget lån hos oss krever vi at bilen ikke er eldre enn 6 år. Da er gjerne ikke bilens kilometerstand så høy, og den er ofte pent brukt. Det betyr også at du mest sannsynlig slipper unna de dyreste reparasjonene.

Kan jeg kjøpe elbil uten å ha grønt billån?

Ja, det kan du. Du kan bruke lånet fra oss til å kjøpe akkurat den bilen du selv ønsker, også en elbil. På markedet finnes produkter som kalles «grønt billån». Disse lånene har ofte lavere rente enn andre lån hos de ulike selskapene, og tanken er at «grønt billån» skal gjøre det enklere for deg som kunde å kjøpe elbil. Hos oss trenger du ikke velge et eget produkt for å få billigere lån til ny elbil – vi tilbyr allerede lån med lav rente.

Lån penger til drømmebilen hos Dittbillån.no

Det skal være enkelt og billig å kjøpe bil. Kjøp drømmebilen med gebyrfritt* billån fra Dittbillån.no!

Kjøp drømmebilen i dag

Dittbillån.no tilbys av AS Financiering, et heleid datterselskap av Sparebanken Øst.