Sparing

Sparekonto, fond eller boligsparing for ungdom

Velg den beste sparemåten som passer deg og din økonomi. Om du skal spare mye eller lite, så finnes det er spareprodukt for deg. Å sette av litt penger er alltid lurt, om det er til boligkjøp, fremtiden eller litt ekstra om uhellet er ute.

15. mai 2019

Boligsparing for ungdom (BSU)

God rente på sparing for unge til egen bolig.

Start med BSU

Hvorfor spare?

Det er flere grunner til at det kan være smart å spare penger. Målet med sparingen kan enten være å skape en buffer for uforutsette utgifter og oppnå økonomisk stabilitet, oppnå langsiktig sparemål eller sikre sin egen pensjonstilværelse.

Uforutsette utgifter kommer gjerne når du minst venter det. Da er det fint å ha oppsparte midler på en egen konto dersom vaskemaskinen skulle ryke, bilen får en skade eller kanskje du opplever at en tur til tannlegen ble litt mer kostbar enn du var forberedt på.  De fleste har ikke anledning til å betale store regninger uten å ha planlagt sparing i forkant.

Hvordan spare?

Det finnes mange måter å spare på og det kan være lurt å sette seg inn i ulike spareprodukter for å finne det som passer deg og det du skal spare til. Kanskje du bør velge flere ulike spareprodukter?

Målet bør være å sette av litt penger hver måned, eller når du har mulighet; som ved bursdager og utbetaling av feriepenger og penger tilbake på skatten.

Ofte stilte spørsmål

  • Hvordan kan jeg lage navn på kontoene mine i nettbanken?
  • Hva skjer hvis jeg tar ut penger fra BSU-konto?
  • Hva kan jeg bruke BSU-konto til?
  • Hvor mye kan jeg spare på BSU-konto hvert år?
  • Hva skjer med BSU-kontoen når jeg fyller 34 år?
  • Hvordan bruker jeg BSU til å betale ned på boliglånet?
  • Kan jeg bruke BSU for å betale ned månedlig på boliglånet?