Ny terrasse i sommer?

Sommeren har endelig kommet til Norge. Temperaturen stiger og du tilbringer mer tid utendørs.

Hva er vel bedre enn å kunne nyte de fine sommerkveldene på en ny og overbygget terrasse med stemningsfulle lys og varmeovn i taket? Eller drømmer du om å gjøre oppkjørselen din til en fryd for øyet med belegningsstein, kantet med fargerike blomster og busker?

Har du ikke rom for en større oppussingsjobb i feriebudsjettet ditt, kan du se på mulighet for å refinansiere boliglånet. Ved å øke boliglånet du allerede har, vil du kunne finansiere oppussingen og bare betale litt mer på lånet ditt hver måned.

Søk refinansiering

Hva innebærer refinansiering?

Refinansiering betyr at du tar opp et nytt lån for å betale ned på det gamle eller øker det lånet du allerede har. Du kan søke om refinansiering med sikkerhet i boligen, så lenge lånet er innenfor 75 % av boligens markedsverdi. Du kan enkelt søke om refinansiering på nett. Begynner du planleggingen nå, skal du se at denne sommeren vil gi deg mange fine og minnerike dager.

Les mer om opplån

Hva kan du bygge uten å søke?

Det er mye du kan bygge uten å måtte søke kommunen om godkjenning. Du kan bygge både terrasse, levegg, utebod og støttemur. Du må bare passe på å holde deg innenfor lovlig størrelse, høyde og avstand til naboer. Snakk med naboene dine før du starter arbeidet slik at de er forberedt på støy fra bygging og eventuell innvirkning på utsikt.

Som regel vil en utbedring av utearealet være til glede både for deg selv og naboene dine. Direktoratet for Byggkvalitet gir deg oversikt over hva du kan bygge uten å søke, hvor mye av tomten din du kan bygge på og alt annet du har behov for innen utbygging. Merk at noen kommuner har ulik praksis og regler for utbygging. Har du hytte ved sjøen kan reglene være noe annerledes. Det kan derfor lønne seg å sjekke de lokale reglene før du setter i gang.