Forsikre deg mot nettmisbruk og ID-tyveri

Visste du at du med innboforsikring også er forsikret ved ID-tyveri?

Sparebanken Øst er forhandler av forsikring fra Frende Forsikring. Her kan du lese om to svært nyttige tjenester som inngår i innboforsikringen og om forsikringene du kanskje ikke trenger.

Kjøp innboforsikring

Har du opplevd noe ubehagelig på nett?

Aldri før har flere trengt hjelp med å fjerne uønsket innhold fra nettet.  Derfor har Frende nå inkludert hjelp ved nettmisbruk kostnadsfritt i innboforsikringen.

Det er både tidkrevende og belastende å bli sittende alene og se at private bilder spres på nett, at det opprettes falske profiler i ditt navn eller at barna dine henges ut uten at du får gjort noe med det. 

Dersom du som kunde ringer til Frende, tar de straks kontakt med nettstedene som har det krenkende materialet. Hvis de får kontakt med sidenes eiere, ber de dem slette innholdet. Dersom innholdet er lagt ut i strid med norsk lovgivning, informerer Frende eieren av nettsiden om at de er pålagt å fjerne det.

Visste du at du også er dekket ved ID-tyveri?

Identitets tyveri er blant de raskest voksende formene for kriminalitet i verden. Da er det godt å vite at innboforsikringen fra Frende dekker dette uten ekstra kostnad.

Her er noen tegn på at du kan være utsatt for ID-tyveri:

  • Du mottar varer eller fakturaer for varer du ikke har bestilt
  • Du mottar telefoner, post eller e-post om varer du ikke har kjøpt eller bestilt
  • Du oppdager ukjente transaksjoner på kredittkort eller bankkort
  • Du mottar informasjon om at noen har gjort en kredittsjekk på deg uten at du vet årsaken
  • Du mottar varsel om adresseendring
  • Du mottar informasjon om at du er innvilget en kredittramme du ikke har bedt om

NB! Har du blitt lurt til selv å gi bort konto-informasjon, brukernavn eller passord via falske nettsteder eller e-post, så regnes ikke dette som identitetstyveri.

Forsikringene du kanskje ikke trenger

Takket du ja til egen forsikring da du kjøpte ny mobil, TV eller stereo-anlegg? Har du innboforsikring fra Frende, er det mulig du allerede er dekket og derfor kan si nei til disse tilbudene.

Med en innboforsikring med uhellsdekning er du dekket hvis TV-en går i gulvet, stereoanlegget streiker eller andre uhell skjer. Da er det med andre ord unødvendig å kjøpe dyre tilleggsforsikringer for enkeltgjenstander i tillegg.  Forsikringen fra Frende dekker alle gjenstander og omfatter plutselige og uforutsette skader. Hvis uhellet ikke skjer hjemme, er dekningen begrenset til 20.000 kroner. Hvis uhellet skjer hjemme, slik det ofte vil være med denne typen varer, er det ingen sum-begrensning i forsikringen.