Fem tips før du drar
på sommerferie

Forbereder du ferien godt, kan du nyte den uten en eneste bekymring!

Sommerferien er rett rundt hjørnet for de fleste og en velfortjent pause står for døren. Det skal bli godt! Pleier du å skrive en sjekkliste når du gjør deg ferieklar? Har du husket alt du skal ha med? Vær kritisk til hva du egentlig trenger til ferien, så slipper du å ta med for mye. Men det kan være lurt å forberede seg litt. Under får du noen gode tips. 

Husk forsikring

Her kommer fem tips til hva som er greit å ha klart før du drar på ferie.

1. Sjekkliste

  • Billetter og reisedokumenter på telefon eller i utskrift
  • Ikke glem ladere
  • Kredittkort kan være lurt
  • Reiseforsikring må du ha selv om du ferierer i Norge
  • Lett førstehjelp for småskader dersom uhellet er ute
  • Medisiner
  • Avbestille avis og post slik at postkassen ikke fylles opp
  • Avtal med naboen slik at dere holder øye med hverandres eiendom og postkasse’

2. Dersom uhellet er ute

Vet du hva du skal gjøre om lommeboka, mobilen eller andre verdisaker blir stjålet eller mistet? Frende Forsikring som hver eneste dag blir kontaktet av folk som opplever enten ulykker, sykdom eller å bli frastjålet eiendeler. Husk å lagre nummeret til forsikringsselskapet ditt før du drar på ferie. Det er like aktuelt for deg som «bare skal på hytta».

Nybygger kundesenter – tlf. 33 20 08 76

Frende Forsikring vaktsentral – tlf. 55 15 36 00

Visste du at reiseforsikringen fra Frende er enda bedre med lege på mobilen. Blir du syk eller skadet på fritidsreise i Norge eller i utlandet får du rask hjelp av lege over video. Helt gratis, året rundt. Legene Frende samarbeider med i Eyr, står klare til å hjelpe deg med ferieplagene.

3. Ha alltid kopi

Ta et bilde av reiseforsikringskort, førerkort og andre relevante bevis og send dem på epost til deg selv. Skriv telefonnummeret til banken og nummeret til sperretjenesten for kredittkortet ditt i samme epost. Send gjerne en kopi til en du stoler på her hjemme og hold dem orientert om hvor du har tenkt deg. Sjekk med det samme at kredittkortet er gyldig. Ta gjerne med et reservekort om du har, og ikke oppbevar begge på samme sted. Du har sikkert gjort en beregning av hvor mye penger du trenger på reisen. Ha også litt i reserve på konto hjemme for ekstraordinære utgifter.

4. Banken rett i lomma

Sørg for å laste ned mobilbanken om du ikke har gjort det før. Det kan være greit å følge med på transaksjoner underveis i tilfelle du blir utsatt for svindel. Oppdager du uttak eller kjøp som ikke stemmer overens med det du har brukt så ta kontakt med banken din. Du kan også sperre kortene dine direkte gjennom mobilbanken eller nettbanken.

 

5. Er det noen hjemme?

Selv om du blir borte en helg eller noen uker, kan du gjerne gi inntrykk av at du er hjemme og la huset se bebodd ut. Et mørkt hus roper ferietomt! La gjerne et par lamper være tent i huset når du forlater det. Du kan også la radioen stå på. En god løsning kan være å montere tidsur på noen lamper og utebelysningen, så de slår seg på og av mens du ikke er hjemme. Avbestill aviser og stopp posten, eller be noen om å sjekke postkassen mens du er borte. Hør med naboen om dere kan klippe plenen for hverandre i sommer, eller parkere i hverandres oppkjørsel når dere er borte. Står det en bil parkert foran huset, tror sannsynligvis tyven at det er noen hjemme. 

Så er det bare å nyte ferien når den kommer!

4. juni 2024
Aktuelt

Få gratis legehjelp på mobilen i ferien

Enten du er på ferie i Norge eller i utlandet får du gratis legehjelp rett i lomma med reiseforsikringen din fra Frende.

Slik fungerer det
27. juni 2023

Enkel betaling med Apple Pay

Klar for sikker og superrask betaling? Ta i bruk Apple Pay, legg til dine bankkort i dag og det eneste du trenger på handleturen er iPhonen eller Apple Watch.

Kom i gang med Apple Pay