Hvilke forsikringer trenger jeg?

Er du forsikret feil kan det koste deg dyrt – enten du har overflødige forsikringer eller ikke godt nok forsikret.

Starten på et nytt år betyr ofte tanker om et bedre år og kontroll på økonomien. Med nyttårsforsetter skal man gjerne spare mer, ukeshandle og nedbetale gammel gjeld. Men hvor ofte tenker du på forsikringene dine? Behovet for hvilke forsikringer vi trenger endrer seg gjennom livet. Det kan derfor være lurt å ta en sjekk på om de forsikringene du har er riktig for deg. Kanskje er du allerede forsikret. Sjekk hvilke forsikringer du har gjennom jobben slik at du ikke dobbelt . Det kan være penger å spare.

Kjøp forsikring

Endring i bolig eller familiestørrelse?

Har du nylig flyttet eller blitt samboer? Dette er en perfekt anledning til å evaluere din innboforsikring. En endring i boligens størrelse eller samboerskap kan bety at du nå har flere eller færre eiendeler, noe som påvirker forsikringsbehovet ditt. Husk også å oppdatere adressen på både hus- og innboforsikringen.

Har dere fått et nytt familiemedlem? Det er lett å glemme forsikring for det aller kjæreste – barna. En barneforsikring tilbyr finansiell støtte hvis barnet skulle oppleve sykdom, ulykker eller uførhet, og sikrer barnets økonomiske fremtid uavhengig av arbeidskapasitet. Hvis man har fått er firbeint familiemedlem kan det være lurt å forsikre dem også.

Se vår innboforsikring             Så vår husforsikring

Er bilen riktig forsikret?

Skal tenåringene snart øvelseskjøre eller kanskje 18 åringen skal kjøre sin første tur på egenhånd? Sørg for at kjøretøyet ditt er forsikret for unge førere under 23 år. Vurder også å se over kjørelengden fra forrige år. Har du kjørt mer eller mindre enn forventet? Har du kjørt lengre enn hva du har avtalt med forsikringsselskapet vil du få en reduksjon i erstatningen.  Hvis du har kjørt mindre enn forventet trenger du ikke like stor forsikringssum. Nytt år betyr at bilen har blitt et år eldre, kanskje du skal vurdere delkasko?  Har du eller barna elsparkesykkel? Husk at i 2023 ble det påbudt med egen forsikring.

Les mer om vår bilforsikring

Med endring i alder og samliv er det lurt se på hvilke forsikringer man trenger for liv og helse.  Har man lenge igjen i arbeidslivet er uføreforsikring en god sikkerhet å ha hvis man skulle bli arbeidsufør. Har du familie, hvordan vil de klare seg økonomisk hvis du skulle falle fra? Livsforsikring sørger for å gi de etterlatte en økonomisk trygghet i hverdagen.

 

3. oktober 2023

Samle alle dine forsikringer

Frende Forsikringer har Norges mest fornøyde kunder. I 2023 gikk Frende Forsikring til topps i KSindeks sin store undersøkelse om kundeservice.

Se våre forsikringer