BSU – Boligsparing for ungdom

Hvis du har tenkt å kjøpe bolig om en stund, er under 34 år og har fast inntekt, bør du spare penger på BSU (Boligsparing for ungdom). For det første får du en veldig bra rente, og for det andre får du fradrag på skatten. Faktisk reduseres skatten din med 200 kroner for hver 1000-lapp du sparer i BSU.

Skattefradrag

Skatten reduseres med 20 % av sparebeløpet. Maksimalt kan du spare kr 25.000,- i året og til sammen kr 300.000,-. Det betyr at du kan redusere skatten med kr 5000 i året, og til sammen kr 40.000 dersom du fyller BSU-kontoen din. I tillegg kommer renteinntektene.

Full frihet

Hvor mye og hvor ofte du vil spare, er helt opp til deg selv. Det enkleste er å spare med fast overføring fra lønnskontoen. Om du har en periode uten mulighet for å spare, kan du midlertidig stanse overføringene.

Vårt beste sparetilbud

Pengene du sparer, kan brukes til fremtidig boligkjøp eller nedbetaling på boliglånet. Du må ha kjøpt boligen og flyttet inn i den etter at du opprettet BSU- kontoen. Dersom du tar ut pengene uten å bruke dem til bolig, må du betale tilbake skattefordelen.

Her finner du renten du får på BSU.